Matematiikka

Lapset voivat nauttia monista matemaattisista arvoituksista, joista toiset ovat helpompia ja toiset vaativat enemmän keskittymistä, mutta niiden ratkaiseminen tuottaa paljon enemmän tyydytystä.

Kaikissa matemaattisissa arvoituksissa, joita meillä on sinulle, on painike, jolla saat vastauksen. Mutta älä huijaa. Mieti hieman vastausta, ennen kuin käytät painiketta.

Voit leikkiä matemaattisten aivoriihien ratkaisujen etsimistä perheenjäsenen tai ystävän seurassa, jotta nähdään, kuka saa oikean vastauksen ensimmäisenä, kilpailumielessä; tai voit nauttia niistä vain rentoutuaksesi ja harhautuaksesi yksinäisyydessä.

Matematiikka-arvoitukset vastauksineen ovat loistavia lasten mielen virkistämiseen. Niiden avulla he oppivat yhdistämään käsitteitä, sivuttaisajattelua ja keskittymistä monien muiden hyötyjen ohella, joita voit itse arvostaa leikkimällä.

Kuten sanoimme, kun olet miettinyt matemaattisten arvoitusten ratkaisuja niin kauan kuin haluat, voit tarkistaa vastauksesi ja jatkaa myöhemmin leikkiä keksimällä vastauksia sisältäviä pelejä muista aiheista tai kokeilemalla muita aktiviteetteja, kuten kielipelejä tai käsitöitä, joiden kanssa sinulla on myös paljon hauskaa.

Tule mukaan! Tarkista nyt, miten siistiä on ratkaista lasten matematiikkapulmia, ja jaa ne myöhemmin muiden ystävien kanssa! Herätä intohimosi matematiikkaa kohtaan ja pidä samalla hauskaa. Tulet varmasti rakastamaan niitä ja niiden monia hyötyjä! On aika tehdä yksinkertaisia matikkapulmia vastauksineen ja pitää hauskaa samalla! Oletko valmis siihen?

Mikä on pienin luku, joka kasvaa 12:lla, kun se käännetään ylösalaisin?

Vastaus on 86. Kun se käännetään ylösalaisin ja käännetään, siitä tulee 98, joka on 12 enemmän kuin 86.

John huomasi, että summa, jonka hän maksoi lounaasta, oli hänen taskussaan olevan rahamäärän numeroiden uudelleenjärjestelyä, ja että rahat, jotka hänellä oli jäljellä, olivat vielä yksi samojen kolmen numeron uudelleenjärjestely! Kuinka paljon rahaa Johnilla oli aluksi?

Johnilla oli aluksi 9,54 dollaria. Raha voidaan kirjoittaa vain kolmella numerolla, joten sen on oltava 1,01 ja 9,99 dollarin välillä. Kokeilemalla ja erehtymällä selviää, että on vain yksi numerosarja, joka sopii tähän kysymykseen: 9,54 dollaria = 4,59 dollaria + 4,95 dollaria.

Mikä on pienin kokonaisluku, joka on seitsemän kertaa sen numeroiden summa?

Vastaus tähän matemaattiseen arvoitukseen on 21. Luultavasti vain arvelit vastauksen tähän matemaattiseen arvoitukseen, mikä on hyvä, mutta voit myös laskea sen algebrallisesti. Kaksinumeroinen luku ab tarkoittaa 10a + b, koska ensimmäinen numero edustaa kymppiä ja toinen yksikköä. Jos 10a + b = 7(a + b), niin 10a + b = 7a + 7b, joten 3a = 6b tai yksinkertaisemmin a = 2b. Toisin sanoen toisen numeron on oltava kaksi kertaa suurempi kuin ensimmäisen. Pienin tällainen luku on 21.

Rouva Jones oli hyvin ylpeä omenapuustaan. Eräänä syksynä, kun omenat oli korjattu, hän kutsui kolme poikaansa koolle. “Tässä on 150 omenaa”, hän sanoi. “Haluan, että viette ne huomenna torille ja myytte ne puolestani. ” Hän antoi Paulille 15 omenaa, Nickille 50 ja Benille 85. “Teidän tehtävänne”, rouva Jones lisäsi, “on myydä omenat niin, että jokainen teistä saa kotiin saman verran rahaa.” Miten he tekevät sen?

Ensimmäinen ostaja ostaa 12 tusinaa omenaa hintaan 1 dollari tusinalta. Paul myy hänelle yhden tusinan ja hänelle jää kolme omenaa, Nick myy hänelle neljä tusinaa ja hänelle jää kaksi omenaa ja Ben myy hänelle seitsemän tusinaa ja hänelle jää yksi omena. Sitten tulee toinen ostaja, joka ostaa kaikki jäljellä olevat omenat 3 dollarilla kappaleelta. Kolme veljestä lähtee kotiin 10 dollaria kullakin.

Tiedät, että 2 + 2 on sama kuin 2 x 2. Etsi nyt joukko kolmea erilaista kokonaislukua, joiden summa on yhtä suuri kuin niiden summa kerrottuna.

Kolme erilaista kokonaislukua, joiden summa on yhtä suuri kuin niiden summa kerrottuna, ovat 1, 2 ja 3.

Minulla on laskin, joka voi näyttää kymmenen numeroa. Kuinka monta erilaista kymmennumeroista lukua voin kirjoittaa käyttämällä vain näppäimiä 0-9 kerran kullakin ja siirtymällä näppäimestä toiseen käyttäen shakin ratsun siirtoa? (Shakissa ratsu liikkuu L-muodossa: yksi ruutu ylöspäin ja kaksi poikittain, kaksi ruutua alaspäin ja yksi poikittain, kaksi ruutua ylöspäin ja yksi poikittain ja muita vastaavia yhdistelmiä).

Voit muodostaa luvut 5034927618 ja 5038167294. Voit myös muodostaa niiden kääntöpuolet: 8167294305 ja 4927618305. Näin ollen voidaan muodostaa neljä erilaista lukua. Tärkeintä on huomata, että numeron on alettava tai päätyttävä 5-näppäimeen ja sen jälkeen tai sen jälkeen 0-näppäimeen, sillä muuten kaikkia kymmentä näppäintä ei voi käyttää reitin aikana.

Kolme ystävää on automatkalla, ja he vuokraavat kolmen hengen huoneen yhdeksi yöksi. Kun he saapuvat hotelliin, he maksavat 30 dollarin maksun ja menevät huoneeseensa. Portieeri tuo heidän laukkunsa ylös ja palauttaa heille 5 dollaria, koska hotellissa on meneillään viikonlopputarjous. Kolme ystävää pitää kukin yhden dollarin ja antaa portieerille 2 dollarin tipin. Myöhemmin he istuvat alas laskemaan viikonlopun menojaan ja huomaavat, että heillä on ongelma.

He maksoivat kukin 10 dollaria huoneesta ja saivat kukin 1 dollarin takaisin, joten heidän osuutensa oli 9 dollaria. Sitten he antoivat portieerille 2 dollarin juomarahan. Kuitenkin 9 kertaa kolme on 27, ja kaksi kertaa kaksi on 29 dollaria. Mihin ylimääräinen dollari meni?

Tämä on hieman mutkikas kysymys, mutta lopputulos on se, että kolmen ystävän matematiikka on väärin. He eivät käyttäneet 29 dollaria, vaan 27 dollaria: 25 dollaria huoneeseen ja 2 dollaria portieerin juomarahoihin. Loput kolme dollaria palautettiin heille!

Kaksosveljeni asuu kotinumeroni kääntöpuolella. Talonumeroidemme välinen ero päättyy kahteen. Mitkä ovat talonumeroidemme pienimmät mahdolliset numerot?

Näitä matematiikan arvoituksia ei ole helppo ratkaista! Talonumeroiden pienimmät mahdolliset numerot ovat 19 ja 91. Erotus on 72.

Jos puolitoista kanaa munii puolitoista munaa puolessatoista päivässä, kuinka monta munaa puoli tusinaa kanaa munii puolessa tusinassa päivässä?

Kaksi tusinaa. Jos sekä kanojen määrä että käytettävissä oleva aika nelinkertaistetaan (eli 1,5 kertaa 4 on 6), munien määrä kasvaa 16-kertaiseksi. 16 x 1.5 = 24.

Mikä yksittäinen numero esiintyy useimmiten lukujen 1 ja 1 000 välillä ja mukaan lukien? Vihje: etsi kaavaa!

Yleisin numero on 1! Keksitkö miksi? Jokainen numero 1-9 esiintyy täsmälleen yhtä monta kertaa joka kymmenessä numerossa. Mutta koska otimme mukaan luvun 1 000, numero 1 esiintyy ylimääräisenä. Kaikkiaan numero 1 esiintyy 301 kertaa, ja jokainen muu numero esiintyy 300 kertaa.