Majoitus hotellissa

Kolme ystävää on automatkalla, ja he vuokraavat kolmen hengen huoneen yhdeksi yöksi. Kun he saapuvat hotelliin, he maksavat 30 dollarin maksun ja menevät huoneeseensa. Portieeri tuo heidän laukkunsa ylös ja palauttaa heille 5 dollaria, koska hotellissa on meneillään viikonlopputarjous. Kolme ystävää pitää kukin yhden dollarin ja antaa portieerille 2 dollarin tipin. Myöhemmin he istuvat alas laskemaan viikonlopun menojaan ja huomaavat, että heillä on ongelma.

He maksoivat kukin 10 dollaria huoneesta ja saivat kukin 1 dollarin takaisin, joten heidän osuutensa oli 9 dollaria. Sitten he antoivat portieerille 2 dollarin juomarahan. Kuitenkin 9 kertaa kolme on 27, ja kaksi kertaa kaksi on 29 dollaria. Mihin ylimääräinen dollari meni?

Tämä on hieman mutkikas kysymys, mutta lopputulos on se, että kolmen ystävän matematiikka on väärin. He eivät käyttäneet 29 dollaria, vaan 27 dollaria: 25 dollaria huoneeseen ja 2 dollaria portieerin juomarahoihin. Loput kolme dollaria palautettiin heille!

Seuraava Arvoitus

Mikä katoaa heti, kun sanot sen nimen?

Silence

Tytöllä on yhtä monta veljeä kuin siskoa, mutta jokaisella veljellä on vain puolet enemmän veljiä kuin siskoja. Kuinka monta sisarusta perheessä on?

Neljä sisarta ja kolme veljeä.

Olen kotoisin kaivoksesta ja minua ympäröi aina puu. Kaikki käyttävät minua. Mikä minä olen?

Lyijykynän lyijy.