Arvoituksia lapsille

Monet meistä ovat samaa mieltä siitä, että vaikean arvoituksen ratkaisemisesta koituva voitto on ainutlaatuinen tunne. Ja on mahdollista, että lapsesi rakastaa arvoituksia myös!

On monia syitä esitellä arvoituksia lapsellesi. Arvoitukset ovat loistava tapa stimuloida lasten mieltä. Lisäksi ne ovat hauska aktiviteetti, jolla lapset saavat tekemistä ja oppimista kotona.

Keräsimme parhaat arvoitukset lapsille (ja myös aikuisille!), jotta lapsesi viihtyy ja saa aivonsa toimimaan. Meillä on myös valtava kokoelma
Kuka minä olen, Kompaktit kysymykset , Matematiikan arvoituksia, joista voit nauttia.

Kokeile niitä alla!

Mikä on arvoitus?

Arvoitus on hauska aivojumppa, joka on olemassa kysymyksenä tai lausumana, joka on ratkaistava.

Yleensä arvoitukset on muotoiltu arvoituksellisesti tai harhaanjohtavasti. Monissa on kaksoismerkitys tai piilomerkitys, joka vaatii luovaa, laatikon ulkopuolista ajattelua. Niiden vastaukset ovat usein odottamattomia, joten lukijan on mietittävä hyvin tarkkaan niitä ratkaistessaan.

Oletko vanhempi, joka yrittää kiinnittää ja säilyttää lastesi huomion tiettyyn aiheeseen? Oletko hämmentynyt ja kokeilet liian monia eri menetelmiä stimuloidaksesi pienen lapsesi mieltä?

No, olet tullut juuri oikeaan paikkaan!

Nuoret mielet tarvitsevat haasteita. Niitä on vaalittava mahdollisuuksilla, jotka saavat heidän luovuutensa virrata. Heille on annettava kenttäpäiviä, joiden avulla he voivat kehittää kriittisiä ja ongelmanratkaisutaitojaan. Ja arvoitukset auttavat juuri siinä!

Tavallisesti arvoitus on väite, kysymys tai lause, jossa on piilotettu merkitys. Niihin oikein vastaaminen edellyttää lapsilta luovaa ajattelua ja erilaisten ratkaisujen soveltamista kuhunkin ongelmanasetteluun. Lasten arvoitukset ja vitsit, kuten alla luetellut, kannustavat lapsia pitämään hauskaa ja tutustuttavat heidät nokkelaan huumoriin.

Laita ajattelumyssyt päähän ja katso, kuinka monta niistä pystyt ratkaisemaan yhdessä lapsesi kanssa. Muista selata hitaasti, jotta et pilaa vastauksia!

Jos et ole vielä kokeillut tätä hauskaa toimintaa, älä jätä käyttämättä tätä tilaisuutta ja näe itse. Niitä on ollut olemassa jo iät ja ajat, ne ovat periytyneet ja ovat aina suosittuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Siksi olemme koonneet kokoelman lapsille suunnattuja arvoituksia, joiden avulla voit viihdyttää ja oppia.

Näiden lapsille suunnattujen lyhyiden arvoitusten kanssa joudut ratkomaan eri vaikeustasoja. Aloita helpoimmista, jotta pääset jyvälle. Tulet huomaamaan, kuinka keksit vastaukset yhä nopeammin ja nopeammin. Muista, että jos olet hieman jumissa, voit saada vihjeen avuksesi. Voit myös tarkistaa, oletko arvannut oikein, katsomalla hankalien arvoitusten ratkaisua. Älä kuitenkaan huijaa ja katso ennen kuin olet miettinyt hetken ja keksinyt vastauksen. Ennen kuin katsot ratkaisua, voit kysyä perheenjäseneltä, mitä mieltä hän on vastauksestasi.

Lasten arvoitusten ratkaiseminen on erittäin viihdyttävää ajanvietettä kaikenikäisille, sillä se on haastavaa ja vaatii loogista päättelyä. Koska se on niin hauskaa ja hyödyllistä toimintaa, miksi emme tee sitä useammin? Puhumattakaan siitä, että arvoitukset vastauksineen rikastuttavat lasten sanavarastoa.

Tällä kertaa arvoituksia vastauksineen , mutta voit käsitellä myös pidempiä, etsiä arvoituksia aiheen mukaan tai vaihtaa toimintaa; esimerkiksi kielipelit ovat myös erittäin hauska didaktinen resurssi, jonka avulla voit parantaa sanastoa.

Kuten sanoimme, kaikki lyhyet vaikeat arvoitukset sisältävät vastaukset, joten voit tarkistaa, oletko saanut ne oikein. Joten, anna mennä! Älä odota enää hetkeäkään, vaan kokeile niitä. Katsotaan, kuka ratkaisee arvoituksen ensimmäisenä! Kun olet ratkaissut nämä esikouluikäisten arvoitukset, voit jatkaa oppimista hauskoilla arvoituksilla.

Minut on avattava, mutta minulla ei ole kantta eikä avainta, jolla pääsen sisään. Mikä minä olen?

Muna

Juoksen pitkin tonttiasi ja ympäri takapihaa, mutta en koskaan liiku. Mikä minä olen?

Aita

Mitä voit rikkoa, vaikka et koskaan nostaisi tai koskettaisi sitä?

Lupauksen

Näet minut kerran kesäkuussa, kahdesti marraskuussa, mutta et lainkaan toukokuussa. Mikä minä olen?

Kirjain “e”

Millä on jalat, mutta ei kävele?

Pöytä

Lisään paljon makua ja minulla on monta kerrosta, mutta jos tulet liian lähelle, saan sinut itkemään. Mikä minä olen?

Sipuli

Millä on kädet, mutta ei osaa taputtaa?

Kello

Isoisä lähti kävelylle, ja alkoi sataa. Hänellä ei ollut mukanaan sateenvarjoa eikä hattua. Hänen vaatteensa kastuivat läpimäriksi, mutta hänen päässään ei kastunut hiuskarvaakaan. Miten tämä on mahdollista?

Isoisä oli kalju.

Seuraan sinua usein ja kopioin jokaista liikettäsi. Silti et voi koskaan koskettaa minua tai saada minua kiinni. Mikä minä olen?

Varjo.

Tyttö putosi 20-metrisiltä tikkailta. Hän ei loukkaantunut. Hän ei loukkaantunut.

Hän putosi alimmalta portaalta.