Kompakysymyksiä

Ratkaiseminen Kompakysymyksiä tehostaa aivoja, pitää muistin vahvana ja viihdyttää kaikkia loputtomasti. Katso, kuinka monta näistä aikuisille ja nuorille suunnatuista kiperistä pulmista pystyt ratkaisemaan – huijaamatta!

Aivoriihet ovat enemmän kuin vain yksinkertaisia palapelejä ja arvoituksia. Teknisesti ottaen aivojumppa on eräänlainen palapeli tai aivopeli, johon liittyy usein lateraalista ajattelua. Se tarkoittaa, että ratkaistaksesi sen sinun on käytettävä luovaa, vähemmän suoraviivaista ajatteluprosessia, eikä ratkaisu ole aivan edessäsi.

Alta löydät kokoelman kuvia ja sanoja sisältäviä aivojuttuja kaikille vaikeustasoille. Monet niistä eivät ole helppoja, joten varmista, että sinulla on aikaa miettiä oikeaa vastausta. Vastaukset näihin aivojuttuihin ovat aivan kysymyksen alapuolella, joten varmista, ettet selaa liian pitkälle ja huijaa! Kuinka monta saat oikein? Jos haluat lapsille suunnattuja aivojumppoja, niitäkin on paljon!

Tämä iso lista aikuisille suunnattuja aivojuttuja vastauksineen testaa kriittisen ajattelun taitojasi – ja jopa auttaa sinua parantamaan niitä, jotta voit oppia ratkaisemaan aivojuttuja entistä nopeammin kaiken saamasi harjoittelun ansiosta!

Jos siis olet valmis panemaan aivosi koetukselle, sukella mukaan ja katso, kuinka monta näistä 101 aivojutusta pystyt ratkaisemaan – kurkistamatta vastauksia!

Millä on neljä sormea ja peukalo, mutta se ei ole elossa?

Hanska

Kuka on isompi: Herra Isompi, rouva Isompi vai heidän lapsensa?

Vauva, koska hän on hieman isompi.

Mikä oli maailman korkein vuori ennen Mount Everestin löytämistä?

Mount Everest oli korkein vuori jo ennen kuin se löydettiin.

Miksi Yhdysvalloissa asuvaa miestä ei voida haudata Kanadaan?

Elävää miestä ei voi haudata.

Mitä enemmän se kuivuu, sitä kosteammaksi se tulee. Mikä se on?

Pyyhe.

Samin äidillä oli yhteensä neljä lasta. Ensimmäisen nimi oli May. Toisen ja kolmannen lapsen nimi oli kesäkuu ja kolmannen heinäkuu. Mikä oli neljännen lapsen nimi?

Sam

Mies oli ulkona kävelyllä, kun alkoi sataa. Miehellä ei ollut sateenvarjoa eikä hänellä ollut hattua. Hänen vaatteensa kastuivat läpimäriksi, mutta yksikään hius hänen päässään ei kastunut. Miten näin saattoi käydä?

Mies oli kalju.

Lähdet kotoa ja menet oikealle. Saavut kulmaan ja käännyt vasemmalle. Saavut toiseen kulmaan ja käännyt taas vasemmalle. Saavut toiseen kulmaan, käännyt taas vasemmalle ja menet kotiin. Kun pääset perille, siellä on naamioitunut henkilö odottamassa sinua. Mitä tapahtuu?

Pelaat pesäpalloa.

Poika kiidätettiin sairaalan ensiapuun. Päivystyksen lääkäri näki pojan ja sanoi: “En voi leikata tätä poikaa. Hän on minun poikani.” Mutta lääkäri ei ollut pojan isä. Miten se voi olla mahdollista?

Lääkäri oli pojan äiti.

Mistä löydät teitä ilman ajoneuvoja, metsiä ilman puita ja kaupunkeja ilman taloja?

Kartta.